Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Електронний документообіг для вчителя це -
Всього 73 людини

Юні парламентарі Донеччини взяли участь у Всеукраїнському зборі

Дата: 2 липня 2018 о 19:53, Оновлено 2 липня 2018 о 20:01
456 переглядів

З 25 до 28 червня ц.р. у м. Київ Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді був проведений збір лідерів Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент» (ВДС «ДЕП») та юннатських секцій товариства охорони природи.
У заході взяли участь делегації із 18 областей України загальною кількістю 89 осіб (70 дітей та 19 керівників) з числа представників регіональних осередків ДЕП, дитячих громадських екологічних організацій, юннатських секцій товариства охорони природи, екологічних загонів, які діють при обласних, районних, міських еколого-натуралістичних центрах, станціях юних натуралістів та закладах середньої загальної освіти. З Донецької області на зборі брали участь: Щербаков Даніїл-голова Донецького відділення ДЕП, Клименко Максим (учні Часовоярської ЗОШ №15), Денисова Ганна-віце спікер Донецького відділення ДЕП, Бабич Ганна-секретар ДЕП (учениці Костянтинівської ЗОШ №9). Всі вони вихованці гуртків ДОЕНЦ.

На урочисте відкриття заходу завітали представники Української екологічної асоціації «Зелений світ». ЇЇ голова, Самойленко Юрій Іванович, депутат Верховної ради України ІІІ скликання, вже традиційно виступив для юних парламентарів з вітальним словом.

У рамках ДЕП – відбувся круглий стіл з обміну досвіду роботи регіональних осередків ДЕП та юнсекцій товариства охорони природи «Еколого-просвітницька та природоохоронна робота в рамках діяльності дитячого парламентаризму». За сприяння Олени Олегівни Бульбенко, заступника директора з навчально-методичної роботи Донецького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, була проведена ділова гра «Екологічна криза у водній акваторії», в якій моделювалась екологічна криза (перша частина) та відбулось екстрене засідання юних парламентарів щодо з’ясування ситуації що склалася (друга частина) та розгляд можливих варіантів подолання жахливих наслідків катастрофи. У гру активно включились всі делегації й у підсумку більшістю голосів було проголосовано за законопроект, який покращить регулювавання відповідних дій у водних акваторіях щодо попередження, подолання наслідків та покаранню винних фізичних та юридичних осіб.

Для юних парламентарів Школою тімбілдінга спільно з молодіжним тренінговим клубом «Екіпаж – лідер» був проведений тренінг «Карусель тімбілдінга», де молодь навчалась виконувати командно різноманітні поставленні завдання. На майстер-класі «Містечко майстрів. Подарунок воїну» діти власними руками творили поробки з еко-матеріалів та плели маскувальну сітку, вкладаючи в них частинку своєї душі та позитивну енергетику. Учасники відвідали експозиції Національного Музею Історії України та виставу «Ліс» у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка.

Для керівників делегацій був проведений майстер-клас від компанії «InterSystems»: «Використання сучасних шкільних цифрових лабораторій та інших приладів і техніки у кабінетах біології, хімії, фізики».

Урочисте закриття заходу було оповите патріотичними настроями та почуттями, приурочене до Дня Конституції України. Юннатами був підготований концерт «Я громадянин своєї держави». Всі учасники долучились до патріотичних флеш-мобів: співочого (виконували одночасно гімн України) та танцювального.

Стверджуємо напевне – «Майбутнє держави в руках розумної, надійної та свідомо-екологічної молоді»!

ФОТО

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.